Slipa skärbrädor

Att hålla dina skärbrädor i gott skick är avgörande för en hygienisk och effektiv matlagning. På Knivkultur är vi experter på att slipa både plastskärbrädor och träbrädor för att säkerställa att de är redo för användning och bibehåller högkvalitativ hygien.

Vår process för att slipa skärbrädor är noggrann och omsorgsfull:

  1. Inspektion: Vi börjar med att inspektera din skärbräda noggrant för att identifiera eventuella skador, hack, repor eller skärmärken.
  2. Rengöring: Skärbrädan rengörs noggrant för att ta bort eventuell matrester och bakterier som kan ha ackumulerats på ytan.
  3. Slipning: Med användning av specialiserade verktyg och vår expertis slipar vi skärbrädan med precision. Vid träbrädor anpassar vi slipningen för att bevara brädans naturliga trästruktur, medan vi vid plastskärbrädor ser till att de blir släta och skärande ytor.
  4. Finputsning: Efter slipningen utför vi en noggrann finputsning för att säkerställa att skärbrädan är slät och jämn över hela ytan.
  5. Rengöring och oljning (för träbrädor): För träskärbrädor rengör vi dem noggrant igen för att ta bort eventuellt slipdamm och applicerar en livsmedelssäker träolja för att skydda träet och ge det en vacker finish.

När du får tillbaka din slipade skärbräda från Knivkultur kan du vara säker på att den är redo att användas för att förbereda mat på ett säkert och effektivt sätt. Vi förstår att varje skärbräda är unik och kräver individuell behandling.

Oavsett om du använder plastskärbrädor eller träskärbrädor, kan du lita på Knivkultur för att ta hand om dina skärbrädor och bibehålla deras hygien och funktionalitet. Välkommen till oss för professionell skärbrädsslipning och resultat som överträffar förväntningarna. Din matlagning kommer att gynnas av välslipade skärbrädor.

Kom igång med dina knivar

🚗 Vi kommer och hämtar era knivar i hela Stor-Stockholm (endast företagsservice), ring för mer info! 073-5052560
Är du privatperson och vill ha dina knivar slipade av oss på Knivkultur kan du lämna in dem på vårt sliperi på Färingsö.

Sök på hemsidan